dinsdag 21 februari 2012

Citytrips naar Parijs, een leuk idee als geschenk met uw partner.

Parijs, de lichtstad van Europa, maar ook de stad van de Verlichting. De hoofdstad van Frankrijk is sensationeel op vele vlakken. Er zijn zoveel speciale plekjes in Parijs waar je telkens een andere sfeer kunt opsnuiven en toch voelt het telkens weer Parijs aan. De stad straalt echt en trekt daarom vele toeristen aan. Iedereen voelt zich wel ergens thuis in de stad.

De enorme stad kun je niet in 1 dag gezien hebben, daarvoor is ze te uitgestrekt. Handig is wel de metro. Die is enorm geconcentreed en toch enorm uitgestrekt naar de buitenwijken toe. Je kunt er handig gebruik van maken bij de verkenning van Parijs. Een treinlijn brengt je zelfs naar het zakendistrict van Parijs, La Défense is er bekend. Vanaf het canvasgebouw kun je ver kijken naar het befaamde Louvre. Deze as wordt abrupt doormidden gebroken door de Arc de Triomphe. Wanneer je deze as aanschouwt op het iets hoger gelegen La Défense, besef je pas echt welke wereldstad Parijs is.

Bakens in de stad, zien en gezien worden

Parijs en haar eifeltoren, het zijn bijna synoniemen en onlosmakelijk verbonden met elkaar. De baken van licht in de grote stad, het symbool van de liefde. Redens genoeg om de vele trappen naar de top te overwinnen tijdens uw citytrip in Parijs! Nog zo'n klimmonument is de baseliek du Sacré Coeur. Het heilige gebouw is net gelegen aan de kunsternaarswijk het Montmartre, waar je er lekker kunt gaan eten. Een prachtig monument zonder trappen en gelegen in het centrum is de Notre-Dame. Een prachtige gotische kathedraal aan de oevers van de Seine.Geen opmerkingen:

Een reactie posten